Archive for September, 2011

universal studio (US) singapore

dalam kebosanan melanda,serabut menunggu visa amirah, kami buat decision ke US Singapore,perjalanan memenatkan dari KL ke JB tido rumah x-glasgow,esok pagi bertolak ke singapore,kete park di kotaraya JB. Amik bas, yg leceh naik bas dgn budak2 pepaham saja lah…serabut sungguh dgn kerenah imigresen, kejar bas dsb.apapun selamat sampai di US jam 12 tgh hari, nasib baik tiket dah beli online, pakai mastercard dpt discount  20%,so kira save byk jugakla…sorang dlm 50S$,overall tak sampai 500 rasanya…bebudak paling excited..aku 50-50 sbb dah pergi US Florida 10 thn dulu,aku hanya nak compare kat sini nye…

overall ok lah…utk starting..sapa2 tak pernah sampai ke US,atau Disneyland…bleh try US Singapore…tidak sehebat US Florida tapi sudah cukup bagus utk permulaan…aku malas citer panjang apa yg ada kat dalam ,lebih kurang saja…tapi kat US sana ada main grand ride,mcm t2 3d memang ada satu saja dlm dunia, di US…t2 3d memang paling mantap…kombinasi 3d,2d,live action….screen imax….tatau imax,sila google…

apa yg bagus, prayer room di pintu masuk ada disediakan…memang bagus, sbb negara non muslim ,memang patut respect…sama mcm australia, warner bros studio…juga ada prayer room….

Advertisements

dirumah tokma, afiq nye kerja

sesekali pulang ke kg lepas raya sekadar menebus rindu yg mungkin akan menebal lagi selepas ini kiranya pulang semula ke UK. Perasaan bercampur baur. Nak melepak di Msia pun rasa bosan, duk di UK pun rasa bosan jugak….mungkin fikirkan ini semua tak kekal….balik kali ni ramai jugak x glasgow yg sempat dilawati…sekadar melepas rindu kenangan bersama…

alive again….

ramai bertanya mana pergi izani.co.uk…actually hosting tu tumpang di komuniti punya web,memandangkan komuniti taknak sambung so matilah website tu kat situ….yg ni insyaAllah kekal sampai kiamat selagi hidup…:) banyak benda nak update nak share tapi kene tunggu satu persatu…