Archive for October, 2011

ayahanda


minggu lepas ayahanda tercinta sampai Uk utk kali ke 3, kali ke 2 di glasgow. sampai flight di manchaster ,amik bas dr sana ke glasgow. terima kasih org manchaster kerana layanan terbaik utk ayahanda. siap bekalkan kfc satu barrel lagi…afiq tgh mamai

Advertisements

kerja

g3

gambar kat atas dirakam dlm perjalan ke tempat kerja di G3 melintasi sungai clyde.kebetulan traffic light tgh merah, saja snap jambatan yg lawa ni, malam lagi lawa.

finally….

Student:

Degree exam results

28/10/2011
ACADEMIC YEAR 2010/2011
PhDI refer to your thesis entitled “Conjectural reconstruction of the A Famosa fortress in Melaka” submitted by you for the degree of PhD in Architecture and have pleasure in informing you that the award of DOCTOR OF PHILOSOPHY for research in the Department of Architecture was approved by the University Senate on 14 October 2011.

May I congratulate you on your success.

I note from our records that you have enrolled to graduate in person on Wednesday 16 November 2011. For detailed information on the ceremony including guest tickets please go to www.strath.ac.uk/graduation.

You are asked to ensure that all fees and other sums due to the University are paid in full. Failure to do so may cause delay in the award of the degree.

dugaan

Dalam hidup adakalanya didatangi dugaan yg tidak terbayang ,dalam diam tiada
siapa sangka ,ia datang mengejut. Kita perlu sentiasa bersedia..dugaan samada
berita kematian, dsb akan datangĀ  bila tiba masanya. Sebelum aidilfitri 2011
kawan baik kami dari Liverpool diduga dgn kematian adik kesayangan. Matinya
memang cukup tak disangka, mati jatuh apartment. Memang agak mengejut sbb
kematian yg datang menjemput ketika menyambut mereka pulang dari UK untuk
ramadhan bersama. Siapa sangka.Sukar utk diterima namun Allah lebih mengetahui
mengapa ia berlaku, apa hikmahnya dan apa pengajarannya. Kita manusia yg lemah
sudah tentu tidak dapat memahami hakikat ini, ini apa yg sudah
tersurat.

Hari ini kami diduga dgn berita dari tanah air. Berita yg agak
mengejutkan, siapa sangka. Pagi pagi lagi sudah dapat panggilan telefon dari no.
Msia. Memang kalau no. Msia tertera kami agak curiga. Akhirnya terbongkar bila
dpt msg facebook menyatakan rumah Sg Buloh terbakar. Aduh…nasib baik tiada
kemalangan jiwa. Tingkat atas hampir 100 hilang. Rumah semi D dgn rumah2 sbelah
arwah, puncanya dari bilik komputer seperti yg diduga. Memang rumah ni dah
berkali2 trip. Akhirnya hari ini ajalnya sampai. Kalau tgkkan gambar memang tak
de rupa rumah. Ada barang penting dlm bilik. Lain2 semua burn. Takpe lah aku tak
kisah sgt walaupun sedih sebab barang mmg cukup byk. Tapi sebab dah tanam dalam
diri dunia ini sementara sejauh mana kita mau simpan harta kita, bukan kekal utk
bawa mati. Terkilan memanglah terkilan, namun yakinlah dgn Allah dia memiliki
segalanya dan akan memberikan terbaik utk kita. Jgn lah bersedih pujuk
hati.Kalau kita rasa kita sudah diuji dgn susah payah ,ingatlah ramai lagi diuji
lebih teruk dari kita.

kongsi

banyak benda yg nak dikongsi tapi takleh nak kongsi atas sebab2 tertentu…tunggu semua selesai baru kongsi sbb ada org akan dpt maklumat bila berkongsi melalui blog…walaupun kadangkala tujuan kita nak release tension dsb.so stakat ni kongsi benda2 yg general…

baru 2 ni aku test e-class, kete pinjam….first time aku bawak sbenarnya… smooth…tapi tatau nak compare dgn apa kekeke..takkan myvi kut…aku tak la heran sangat dgn kete2 mahal ni sbb maintainen dia pun mahal…

ramai yg nampak cantik diluar tapi kat dalam tuhan saja tau betapa seksanya kalau skali dia buat hal…gaji beribu pun sakit beb…

so org yg btul2 mampu pakai kete mahal ni. bukan stakat beli tapi mampu tanggung kos mentenan tu paling penting…

 

so fikir2lah kalau nak beli kete mahal ni…