al fatihah buat arwah….

al fatihah buat arwah....

Cerita sedih fel lalui semalam…..
Masa fel update selesai urusan utk hari ini…fel dh nk dkt sampai rumah… tb2 tgh jalan ada accident … car vs car.. betul2 baru terjadi..kereta masih berasap di tgh jalan…mangsa masih dlm car beliau…suami brhenti utk hulurkan bantuan…fel tggu dalam kereta… penuh debar…. malangnya suami datang semula nk ambik torchlight suami cakap sorang meninggal… sedihnya rasa hati tuhan shj tahu….
Tb2 rafie (suami) meluru ke kereta bgtau… “syg ada baby terlibat sama… kita ambik bawak ke hosp ya… hidung dia berdarah..”
Fel angguk walau dlm hati ni sgt2 takut…. fel keluar dari kereta n ambil baby tu… dia xsedarkan diri… cute baby girl umur br 1tahun… lepas fel pangku dalam kereta..riedzki fel pass ke belakang dkt pengasuh dia..senyapppp mcm memahami apa terjadi… baby girl tu pula start berbunyi n mcm xdpt bernafas… fel menangis takut.. xdapat byk fel tlg… selain dibacakan fatihah..qursi dan 3 qul serta keep on selawat sepanjang perjalanan ke hospital dengan harapan baby tenang. ..ada satu part tiba2 baby tu diam.. fel pandang muka dia yg dipenuhi kaca n hidung yg berdarah..fel sebak… takut..risau… rafie tanya fel “syg baby pengsan ker? Fel terus cium pipi kanan dia fel selawat n cakap kat dia…sabar yer sayang.. hosp dah dekat even fel tahu masih jauh… baby tu started tuk bersuara mcm paham n mintak simpati..since rafie bawa laju sbb risau apa2 jd smbil bg emergency lampu..ada juga terhentak n baby akn mengerang kuat…ya Allah xdpt dicerita perasaan fel.. sampai shj di wad kecemasan.. fel angkat baby masuk and tgk doc berusaha help her n after almost 2hour mnggu..kami pulang sebab bila waris beliau dtg..rupanya mangsa anak org kampung rafie…
Kisah sedih…yg meninggal adalah bapa baby tersebut… ibu dia xsedarkan diri smalam tp stabil dh tp patah kaki n tangan n baby tu patah ke 2 kaki… yg sama2 langgar tu seorang lelaki cina.. juga stabil…
Ni bottle susu baby comel tu.. dorang pass kt fel masa fel nk bw g hosp…tp sbb neves n mcm2 smalam fel jd terlupa..satg sebelum nk simpan jenazah fel n husband nk pergi bg semula…
Pkg fel sedih… bila ada salah seorang ahli keluarga cerita…pasangan ni dah tggu 5 ke 6 tahun nk dapat baby… 2hari lps baru shj sambut birthday baby ni yg 1 tahun..parent dia buat kenduri besar..tp allah maha berkuasa lps 2 hari bapa beliau pula tggalkan dunia…
Fel xtahu nk ckp mcmna tp fel bole paham apa perasaan isteri arwah… semoga dia tabah dln hidup n tahu mesti ada hikmah di sebaliknya……sama2 lah kita doakan ketenangan beliau n ketabahan berpanjangan..

Apa yg fel belajar…1 jgn bawa kereta laju. 2 anak letak dl car seat..sbb baby tu rafie ckp letak dlm fisher price n tarik seatbelt… but kalau bnda nk jd letak dlm car seat pon akn terjadi cuma kita cegah lbih baik tmbh2 fel ni mmg suka sgt dukung riedzki sbb kesian klau masuk car seat sure dia nangis….. Dan plg fel belajar utk hargai semua di sekeliling kerna ajal x menunggu walau 1 saat…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: