kebangkitan rakyat Syria.

Ramai yang bertanyakan kami berkenaan tulisan terbaru di Malaysiakini yang jelas menyokong rejim Basyar dan mengatakan bahawa pembunuhan yang berlaku di Syria adalah propaganda Barat.

Sudah banyak pendedahan demi pendedahan yang kami lakukan. Buta lagikah mata mereka apabila menganggap kebangkitan rakyat Syria sebagai propaganda Barat?

Apa yang boleh kami katakan, penulisan tersebut hanyalah bersifat tuduhan demi tuduhan kepada rakyat Syria. Lihat saja, apabila penulis tersebut menuduh Ulama’ yang mengeluarkan fatwa halal darah Basyar sebagai ulama’ tajaan US.

Sedangkan ulama’ tersebut adalah Syeikh Dr Yusuf al-Qaradhawi dan beberapa lagi barisan ulama’ ummah yang lantang bersuara menyokong kebangkitan rakyat Syria.

Apa yang pasti, kami tidak akan pernah meredhai mereka yang menuduh ulama’ ummah kami sebagai tajaan Barat dan menuduh rakyat Syria yang bangkit sebagai propaganda Barat. 

Usah hiraukan mereka, teruskan gerak kerja kita. Sesungguhnya kemenangan rakyat Syria semakin hampir.

Tambahan : Di dalam kitab agung Syiah iaitu Usul Kafi yang dikarang oleh ulama’ besar Syiah iaitu Al-Kulaini mengatakan bahawa Taqiyyah (berbohong/berpura-pura) merupakan tindakan yang dimuliakan oleh agama. Maka jangan terkejut.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: